tisdag 31 augusti 2010

Bilder från min 18års fest

Full och lycklig.
Jag nedsprutad i bubbel!

Min 18års fest. Kommer aldrig glömma den dagen!






60/65!

Äntligen är det över. Allt plugg har äntligen kommit till ett slut. Jag klarade teoritestet! 60 av 65 möjliga och jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Försökte intala mig själv att det går att göra om, det gör inget att misslyckas. Jag försökte tänka att det finns så mycket värre saker i livet än att kugga på teorin. Men mina tankar var bortkastade. Det spelar ioförsig ingen roll nu, efter som JAG KLARADE DET!!
Nu måste jag ta en snabb dusch för klockan är snart 10 och jag måste få min skönhetssömn!
Pussis

En riktig höstbild över Svartån

Juni, Juli, Augusti..

Så är det den sista dagen på den riktiga sommaren. 30 Augusti. För September låter inte särskilt sommrigt eller hur? Det är dags att ta fram höst och kanske nästan vinter kläderna. Kappan ska fram, mina älsklingseskimoskor ska fram men dunjakan är inte riktigt redo att krypa fram ur garderoben ännu. Han får mysa ett tag till där i mörkret.
Annars då. Jag har håltimme tills 1, vilket är helt ointressant för dig att läsa. Men ändå. Jag behöver lite sympati.
Dagarna går för fort. Jag hinner inte med riktigt. Nyss var det vår och jag beställde nya vårkläder från H&M, känns som att jag knappt hunnit använda dom. Shorts, jag älskar verkligen shorts. Speciellt mina ljusa jeanshorts från BikBok som jag använt flitigt den här sommaren. Jag vill hitta ett sådant plagg nu till hösten också. Som man känner att det passar till allt! Men det är klart, på sommaren är det så himla mycket lättare att klä sig bra. Nu börjar det bli kallt och ruggigt och man måste klä på sig mer och mer. Jag fasar över den dagen tempraturen sjunker under 0 och det blir så där svinkallt. Att stå och vänta på bussen då är något man verkligen drar sig för. Men jag fick nyss ett värmande erbjudande av pappa att följa med en vecka till Egypten i vinter den 12 december, precis då man känner som mest längtan efter värme och solsken. Vi får se, skolan stannar ju inte bara av för att jag tar en vecka ledigt. Ska suga på den där karamellen ett tag och se hur det blir..
Nu ska jag äta kyckling med klyftpotatis och ädelostsås. Älskar att slippa skollunchen, för visst är den för hemsk?
Puss

söndag 29 augusti 2010

Lugn helg

Jag känner mig utvilad och lugn. Taggad för veckan som ska komma. Min helg har varit lugn. Den första helgen på länge som jag inte festade. Eller, jag var på fest i lördags, men jag drack inget! Vill verkligen bli frisk nu så jag låter mitt penicilin göra sitt underverk ifred. Men jag måste säga att jag smakade det godaste vinet någonsin av en tjej Johanna på festen. Det var säsongsvin från Sverige och det var alla goda bär i som hallon, jordgubbar och smultron. Hur gott som helst!
Jag och Adam hade inte setts på hela veckan så vi åkte hem rätt tidigt och mös framför tv:n.
Vad finns det mer att skriva om? Jo jag och farmor var ner på stan i fredags och kollade på balklänning. Snacka om att vara ute i god tid haha. Men det är lite av en barndomsdröm att få prova massa olika klänningar och vissa är helt fantastisk vackra! Men det kostar att ligga på topp. Den finaste av dom alla kostade, så klart, 4500:- Vilket jag inte vill lägga ner på något som jag förmodligen kommer använda en gång. Ska kolla imorgon igen. Vi får väl se hur det går.. Snart kommer Adam och jag måste packa inför imorgon.

Puss

tisdag 24 augusti 2010

Första riktigt skoldagen

Jag har sett fram emot skolan. Igår var jag nere ev sväng på stan med Sanna och Johanna och inhandlade en ny kalender(kan inte leva utan en sådan) Och en ny, stor antekningsbok! Riktigt peppad oh redo för skolan var jag.
Dessvärre blev det inte mycket skola för min del denna gråa dag. Vaknade av att mamma släpper bomben att jag är en timme sen. Har försovit mig i en hel timme! Panik i drömfabriken så jag springer ner för att duscha men hinner inte längre än till en spegel förns jag inser att jag är blodröd i ögonen. Jahapp, ögoninflammation och ingen skola.
Fik tid hos doktorn idag kl 10.30 men som vanligt måste Herrgärdet alltid tänja liiite på tiderna så kl 10.45 fick jag komma in till farbror doktor. Öroninflammation-check, ögoninflammation-check, halsinfektion-check. Penicilin i 10 dagar plus ögon&örondroppar. Man kan inte alltid ha det bra eller hur?
Trots att jag är hemma och är sjuk så har jag saker som måste göras! Tillexempel så MÅSTE jag ner till körskolan dagen till ära för min sista körlektion innan uppkörning är nämligen idag! Jag börjar bli nervös för uppkörningen nu. Riktigt nervös. Teorin är det lugnt med, den vet jag att jag kommer klara. Vi får se hur det går. Ska plugga och köra så mycket som möjligt den här veckan!
Nu måste jag dra mig till körskolan. Hoppas Du håller dig frisk och kry nu när hösten börja närma sig.

lördag 21 augusti 2010

Collectum tjänstepension

Nyligen damp de ner ett brev till mig från Collectum, jag öppnar brevet och läser.
"Välkommen till tjänstepensionen ITP"
Komiskt eller hur? Nu är jag 18 och nu börjar allvaret. Ska man börja pensionspara redan nu? Jag är kluven i frågan. Å ena sidan är det bra att börja tidigt, man behöver bara spara en liten slant i månaden, och så ser man ett resultat av sitt sparande. Kanske höjs värdet någon procent om man har tur. Å andra sidan så vill jag inte spara pengar som jag kanske inte kommer att behöva. Jag vet inte hur länge jag finns kvar, jag kanske bara lever till 20. Och då är sparandet helt onödigt. Men de är klart, det är sådant man inte kan veta i förväg. Spara eller inte spara.. det är frågan!

Tråkigt ämne, jag vet. Nu över till något roligare!
Igår så slog vi klackarna i taket! Runt 9 snåret anlände jag till förfesten och där va det massa roliga människor. Vid halv 11 drog vi oss mot PLuto och där spenderade vi hela kvällen. Det var riktigt kul med massa goda drinkar och dans! Träffade även mycket trevligt folk ute som man inte sett på ett tag. En kul kväll helt enkelt.
Dagen efter är ju alltid mindre rolig men jag mår faktiskt bra med tanke på mängden av det goda jag fick i mig igår.. Men idag är det en ny dag och jag har ingen aning vart den leder mig än. Taggad är jag iallafall!
Hoppas du får en trevlig lördagkväll.
"Det ända man vet om framtiden, är att det blir allt midre av den"

Sista fredagen på sista sommarlovet


Utgång med trevliga människor!

Sommaren är kort

Augusti börjar dra mot sitt slut och vi alla vet vad det innebär. Skolstart. Fast i år är det ändå något som jag längtat efter. För nu kan vi räkna ner tills den där dagen D. Jag talar självfallet om studenten. En dag som kommer, förhoppningsvis, bli den dagen jag aldrig glömmer.
Vi födda 92 går nu mot vårat 12:e skolår. För vissa det sista, för andra bara en början. Men studenten är ändå ett mål. Man har klarat av hela låg-, mellan- och högstadiet. Och dom tre åren på gymnasiet som faktiskt är dom roligaste i ens liv. 12 år sammanlagt av en 18 åriga liv.
Så jag ser fram emot att möta klassen på måndag morgon. Jag ser fram emot att ha dom där få proven som är kvar och jag ser fram emot att ha det roligast, galnaste och mest minnesvärda året i mitt liv.
Det här är början på slutet.